Yone speelt saxofoon

15 07 2012

Yone heeft een heel jaar op saxofoonles gezeten. Een keer per week een uur les en een uur theorie (solfege, noten lezen, enzo…)

Het was een frustrerende periode. Hij wilde thuis niet oefenen, blies vier keer op dat ding en zei dan ‘ziezo’. Zijn leraar was radeloos. Zijn ouders waren radeloos en zelfs zijn zus zag het niet zitten.

Met wederom een verhuizing in het vooruitzicht hebben Jorge en ik bedacht dat Yone misschien gewoon geen saxofonist is, en dat we er in dat geval ook geen saxofonist van kunnen maken. Afgezien daarvan vinden we allebei dat hij muziek moet kunnen lezen en spelen, al is het maar een aantal basis vaardigheden. In het huis van Ama staat een piano. We hebben afgesproken dat we een jaartje piano zullen probreren. Miscchien is Yone namelijk wel pianist. Je weet het niet, hè…

Zo gezegd zo gedaan, opgegeven voor pianoles in Puerto de la Cruz met ingang van september as.

En toen gebeurde er iets. We weten niet precies wat. Het was in ieder geval iets. Zo rond de feestelijkheden van Corpus Christi in ons buurtje. We waren op zondag bezig met het fabriceren van de bloemtapijten op straat voor onze deur, samen met de buren, en op die dag lopen er ook veel kinderen rond die ‘processietje’ spelen, met doeken en kruizen langs de tapijten lopen, straat op straat af. Achter elke processie hoort een fanfare te lopen en Yone kreeg de ingeving om achter de kinderen aan te lopen terwijl hij saxofoon speelde. Hij heeft uren zo gelopen, heel veel geoefend, en jawel, hij vond het opeens leuk!

Dit video fragment is van het concert ter afsluiting van het jaar op de muziekschool. Hij heeft zelf bedacht wat ie aan zou trekken en 2 stukken gespeeld. Ik heb de muziekschool in Puerto de la Cruz gebeld en gevraagd of ze de aanmelding voor pianoles willen omzetten in saxofoonles. Was geen probleem.

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s