Yone speelt nog steeds het liefst met lego

3 10 2012

En daar ben ik heel blij mee. We hebben nog steeds geen tv aansluiting thuis, bewust niet. We hebben een pracht van een televisietoestel, een B&O’tje, klein vergeleken met de plasma toestellen die je in de winkel ziet hangen (want tv toestellen schijnen tegenwoordig niet meer te staan maar te hangen, als een schilderij). Wel een dvd speler en ook nog een vhs speler. Dus Yone kijkt best wel eens tv hoor, maar dan dvd’s, en Ama beneden heeft wél tv en zelfs Nederlandse tv, dus daar kan Yone ook z’n hart ophalen (we hebben alle successen van Kromowidjojo gevolgd tijdens de Olympische Spelen).

Eigenlijk hebben we geen tijd om tv te kijken…ter illustratie: ik kom net thuis van koorrepetitie, het is 23.30, Yone en Dácil slapen, Jorge staat plaatjes te draaien en is blij met z’n nieuwe naald en ik zit dus te typen…geen idee wanneer ik de tv aan zou moeten zetten…

Dit alles ter zijde; Yone vindt Lego nog steeds het allerleukste speelgoed dat er is. Zoals het liedje zegt: met Lego kun je alles maken… Volgende week is hij jarig en hij heeft al een hele keur aan Lego pakketten gevraagd; de kraanwagen, en als ze die niet hebben, de hijskraan, en als ze die niet hebben, het politiestation, en als ze die niet hebben de politiehelikopter, en als ze die niet hebben… met andere woorden het zit altijd wel goed.

Laatst heeft die deze dino gemaakt (het had ook nog een naam maar die ben ik vergeten), met muil, tanden, klauwen en gearticuleerde staart, inclusief dinobaby uit een ei en een slang die uiteindelijk door papa (of mama-)dino wordt verscheurd.

en zie hier hoe de slang door de dino wordt opgegeten:

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s