Yone rijdt paard

1 01 2013

Afgezien van het feit dat Yone totaal geen gêne kent, voelt hij zich ook bij dieren net zo op zijn gemak als bij mensen. Hij is 8 en wil nog steeds dierenarts worden als hij groot is. Maar dan wel het soort dat op Animal Planet komt. Op tv dus. Of welk podium dan ook. Als er maar publiek is.

Toen we in 2010 uit Nederland vertrokken was onze eerste stop Camperduin. In plaats van naar het zuiden te rijden gingen we in noordelijke richting, om onze eerste nacht als daklozen door te brengen met Babette en Aart en hun paarden. Terwijl Jorge bij Dácil bleef, liepen Babette, Aart, Yone en ik naar het landje waar hun paarden stonden, tezamen met nog 5 of 6 enorme knollen, die allemaal ook nog een soort hierarchie hebben en je met enige terughoudendheid besnuffelen. Ik ben zelf niet bang uitgevallen, maar als 5 paarden om je heen gaan staan geeft dat een heel nederig gevoel. Yone bevond zich op een gegeven ogenblik compleet omringd door alle paarden van het veldje. Hij merkte het niet eens. Hij keek niet op of om en aaide alle snuiten. Hij is zich ook van geen kwaad bewust als hij achter die beesten langs loopt en aan hun staart trekt…waarschijnlijk doen ze hem niks omdat ze geen greintje angst bij hem ontwaren. Terwijl ik als een bezeten roep: ‘niet achter de paarden langs lopen! Altijd opzij! Nooit erachter…’

Babette en Aart zijn hier met de kerst geweest en verbleven samen met Vic op een plek met stallen en paarden en rijmogelijkheden. Dus Yone en mama op een knol natuurlijk. Ik heb het filmpje gemaakt terwijl ik op Gloria (halve friese merrie) zat.

 


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s