Yone steelt de show

5 03 2014

Jorge werd op 22 februari 50. Een prachtig getal om iets speciaals mee te doen. Na maanden van voorbereidingen hebben we veel vrienden zo gek gekregen om de reis uit Nederland te ondernemen en samen met Jorge zijn verjaardag te vieren. Een mooier cadeau bestaat niet, lijkt me. Maar er moest toch nog iets tastbaars worden gegeven. Wat? Ik heb geheel in het geniep met medewerking van een aantal personen (broer, motorvriend, zus…) Jorge’s oude, verroestte, gedeukte, aftandse Vespa TX 200 naar een garage gebracht, helemaal laten spuiten en restaureren en, na een kwartiertje schakelles, zelf ‘s ochtends voor ons huis gereden. Vooral Yone vond het natuurlijk een geweldige verrassing. Die wist namelijk van niets, anders had hij z’n mond voorbij kunnen praten. Dácil, daarentegen, wist alles, maar zwoer niets te verklappen, en heeft dat ook niet gedaan. Grote meid!

Enfin, Yone is aan het sparen voor z’n eigen helm zodat ie achterop mag.

vespa

 

Er is meer, natuurlijk. De festiviteiten omtrent Jorge’s verjaardag hebben zo’n twee weken geduurd. Eerst stonden, als volledige verrassing, Joost, Marie Anne en Max op de stoep. Die bleven de week vóór de 22e. En op de verjaardag zelf kwamen Babette en Aart en Julia (en Hayo, een vriend van Aart), en later in de middag Frank, Nina, Kaya, Lev en Michiel. Ook geheel onverwachts. De laatsten bleven nog een hele week en hebben de laatste avond allemaal bij ons in de woonkamer geslapen.

Jorge en ik hadden samen al een bandje ingehuurd, dezelfde Charlie die voor muziek tijdens het benefietconcert voor CREVO op het golfterrein zorgde, maar met andere bandleden. Wat wél een verrassing was voor Jorge was dat Yone een nummer op de sax had ingestudeerd om samen met de band te spelen. En wel happy birthday van de Beatles.

Eerst de soundcheck:

En toen het concert:

En dit is dan Replay, op het terras:

replay


Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s